Млад мъж, заразен с COVID-19, едва оцеля след 4 месеца в болница

25-годишен американец, заразен с COVID-19, е бил на прага на смъртта три пъти по време на 4-те месеца, прекарани в болница в щата Илинойс. Мъжът вече е добре и се възстановява.

„Цели три пъти са викали семейството ми да дойде, за да се сбогува с мен, защото са щели да ме откачат от апаратите“, разказва Джейсън Барбоса.

Като по чудо оцелява и му предстои дълго възстановяване. „Изумен съм. Това е истинско чудо“, казва  д-р Джефри Хъмъл, цитиран от „Нова телевизия“.

Пациентът е едва на 25 години. Той няма придружаващи заболявания, а лекарите са категорични, че неговият случай трябва да бъде предупреждение: „Младите хора трябва да приемат заболяването много сериозно. Всеки ден в интензивното ни отделение хора умират с вируса“, посочва д-р Хъмъл.

Барбоса е изписан, но трябва да посещава болницата често, тъй като страда от сериозните последствия в резултат на вируса. Сега се надява да се ваксинира възможно най-бързо.

„Когато дойдох в съзнание, първото, което си помислих е, че искам да оживея, за да мога да видя семейството си“, разказва младият мъж.

 

 


image0 (9K)