Много важна информация за тези, които пътуват до Гърция

Гръцките власти продължават своите безкомпромисни действия спрямо нарушителите на законите и разпоредбите в южната ни съседка.

Още трима българи са били арестувани на граничния пункт „Промахон“ (до „Кулата“). Нашенците са обвинени в нелегален внос в Гърция на акцизни стоки, съобщава БНР. В автомобилите им са били открити туби с бензин и по 20 литра алкохол. Гръцката икономическа полиция им е наложила глоби и е конфискувала колите им.

Проверките в Гърция се извършват денонощно. Местните полицаи предупреждават, че няма смисъл – някой да се опита да извърши нелегален внос на стоки през нощта.

[ad id=“225664″]

Припомняме, че когато пътуваме от една държава от Европейския съюз в друга, то имаме право да пренасяме акцизни стоки за лична употреба, а не за препродаване. Документ за произход и платен акциз на стоките не се изисква, ако те са в допустимите количества.

И още една важна новина от южната ни съседка. Беше анулиран търгът за втори пункт за събиране на „тол такси“ по пътя Промахон – Солун. Това щеше да оскъпи двойно пътуването между границата и Солун.

Служителите в магистралната компания „Егнатия одос“ обаче се обявиха против това решение. Те принудиха правителството на Гърция да преустанови търга за каси при Стримонико, в близост до Серес. Спряно е и въвеждането на „тол такса“ при Кавала.

 


image0 (9K)