Модерно, вкусно, лесно и бързо – клафути с ягоди

В момента на пазара има изобилие от ягоди, череши, вишни, кайсии, само трябва да си изберете рецепта и да изненадате любимите си хора с нещо сладичко и нетрадиционно. Затова сме се погрижили да ви представим една бърза и лесна рецепта за „клафути“- популярен английски десерт, вече модерен и у нас.
Този десерт е с неповторим вкус и интересна текстура, плътен и напълно съхраняващ аромата на ягодите. Опитайте и ще се влюбите в него!

[ad id=“225664″]

Ето рецептата:
Необходими продукти:

1/2 кг ягоди
100 г брашно
60 г захар
200 мл прясно мляко
4 яйца
50 г сметана/ масло

Начин на приготвяне: В дълбока купа сложете брашното, захарта, щипка сол и добавете прясното мляко. Разбъркайте сместа и добавете 4 яйца, разбийте с миксер сместа. Внимателно почистете ягодите от дръжките и измийте добре под течаща вода. На дъното на форма със свалящо се дъно намажете със сметаната или масло, може да използвате хартия за печене, и сложете ягодите. Внимателно налейте готовото тесто във формата.

[ad id=“263680″]

Печете във фурната 15-20 минути на 200 градуса, след това понижете температурата до 180 градуса и печете още около 30- 40 минути. Извадете от формата след като се охлади.

Да ви е сладко!


image0 (9K)