Москов обеща нова дясна партия в съюз със Симеонов, за ваксините се оправда

„Хубаво е да се говори истината – обвиненията срещу мен са, че съм внесъл ДДС”, каза бившият министър на здравеопазването Петър Москов в предаването „Лице в лице” по бТВ. Той коментира предстоящото дело за ваксините, както стана известно, по което е обвиняем.

В студиото на предаването Москов показа документ от френската фирма, производител на ваксините, според който внесените от Турция бройки напълно отговарят на всички изисквания за производство, съхранение и транспортиране. Това е официален документ от тези по делото срещу него, изискан от ДАНС.

[ad id=“225664″]

„Защо около една година обясняваха на хората, че ваксините били опасни? Аз разбирам какво значи политическа злоба, но когато си играеш със страховете и здравето на децата, това касае националната сигурност”, категоричен е Москов.

Той коментира, че е редно това да бъде проверено. По думите му говоренето против дарените от Турция ваксини може да доведе до бламиране на ваксинационния календар на страната и така хората да бъдат изложени на риск.

Относно оставката на д-р Камен Плочев, Москов коментира, че щом той желае да се оттегли по здравословни причини, то това му искане трябва да се уважи.

„Липсва синхрон обаче между министърът на здравеопазването и действията на НЗОК, защото тя трябва да бъде функция на Министерството на здравеопазването, в противен случай това не е ефективно за здравната политика”, смята той.

[ad id=“263680″]

Москов заяви, че не вижда политическа сила, която активно да заявява решения на належащите проблеми. Той потвърди, че обмисля създаването на нова дясна партия в съюз с партията на Валери Симеонов.


image0 (9K)