Мрачната история на един масов убиец и неговия баща

Масовият убиец от Лас Вегас, който уби 59 и рани над 520 зрители на концерт в Лас Вегас, бил милионер.

64-годишният Стивън Падък изкарал парите си от сделки с недвижими имоти. Брат му твърди, че той притежавал два самолета, както и няколко луксозни имота в САЩ. Уж изглеждал напълно нормален. През последните години не работел, а харчел парите си. Единствената му страст бил хазарта, за който той хвърлял огромни суми, пише изданието „Дейли Мейл“.

[ad id=“218548″]

Масовият убиец струпал истински боен арсенал в съседни хотелски стаи, които наел в комплекса „Мандалей Бей“. Той разположил по прозорците, които гледали към мястото на музикалния фестивал, пушки на стативи. Униформените открили допълнителни патрони, което му позволявало да презарежда и да стреля 72 минути, без да спира. В колата му били открити вещества, с които можело да бъдат направени бомби.

[ad id=“232523″]

Бенджамен Падък – бащата на масовия убиец, бил изключително опасен престъпник-психопат, информира „Ню Йорк Таймс“.

bashtata na masovia ubiec ot Vegas

Изданието прилага и снимката му от архива на Федералното бюро за разследване. Преди години то го включило в списъка с 10-те най-издирвани престъпници.

Бенджамин Падък бил банков обирджия и рецидивист, който през 1960 година попаднал в затвора за взлом на банка. Избягал оттам през 1968-а и цели три години се укривал от полицията и ФБР.

Бил спипан отново в Лас Вегас. При ареста се опитал да блъсне федерален агент с автомобила си.


image0 (9K)