Мъглите се разсейват. Лек дъжд, а в планините – сняг

Днес през деня вятърът ще е умерен до силен и с него мъглите в низините ще се разсеят. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 4° до 1°, а максималните между 3° и 8°.

Вечерта, с понижението на температурите, дъждът в Североизточна България ще премине в сняг, но ще е в процес на спиране, а от запад ще започне разкъсване на облачността.

Над Черноморието ще е облачно на места с превалявания от дъжд или ръмежи. Ще се появи умерен до силен северен вятър. Максимални температури от 4 до 5° в северните, до 9-10° в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 3 бала и вечерта ще се усили.

В планините ще е предимно облачно, на места с превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

В четвъртък вятърът постепенно ще отслабне, най-късно, към вечерта, в Източна България. Облачността ще се разкъса и ще намалее, дневните температури слабо ще се понижат.

В петък и събота в западната половина от страната ще е почти тихо и в равнинната част отново ще има условия за мъгли и ниска облачност, на места – трайни и температурите там ще остават ниски, близки до 0°.

Повече слънце и затопляне ще има в в източната половина от страната и в планините, особено по северните склонове, където ще се появи югозападен вятър, в събота и ще се усили; там дневните температури ще се повишат чувствително и втория ден ще достигнат на места 10°-15°.


image0 (9K)