Мъж нападна медицинска сестра

Арестуваха 25-годишен мъж, нападнал медицинска сестра в Пловдив, съобщи news.bg, позовавайки се на БНР. Пострадалата сестра е от спешното детско отделение към Kлиниката по педиатрия и генетични заболявания на Университетската болница „Свети Георги“. Инцидентът е станал в петък по обед, когато младият баща довел малкото си дете. Той настоявал то незабавно да бъде прегледано.

[ad id=“225664″]

25-годишният мъж вдигнал шумен скандал и се нахвърлил с удари върху почти два пъти по-възрастната от него медицинска сестра. Според работещите в Детското спешно отделение, нападателят не е бил провокиран. Детето било прието за лечение в стационара, а съпругата му била придружител. Пристигналите веднага полицаи са задържали агресивния баща. Случаят е предаден на прокуратурата.

Мъжът е в ареста за 72 часа. От Университетската болница заявиха, че на медицинската сестра е била оказана спешна помощ. На пострадалата е издадено и медицинско свидетелство за получените наранявания.

[ad id=“237001″]

Изпълняващият длъжността районен прокурор на София Радослав Димов обясни, че координиращ прокурор ще приема сигнали за инциденти в центровете за спешна помощ и общинските и държавните болници в София. Заповедта за назначаването му влиза в сила още от 4 септември 2017 г.

При инцидент лекарите ще могат да се свързват с прокурора, който ще разпределя случая на свой колега след консултации с разследващите полицаи. До мярката се стигна, заради зачестилите случаи на нападения срещу медици.

Запознати виждат връзка между изчетената преди 7 години от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в парламента стенограма на разговор между лекари след смъртта на новородено.


image0 (9K)