Наддаването за последния благотворителен обяд с Уорън Бъфет надхвърля 12,3 млн. долара

Наддаването за последния благотворителен обяд с Уорън Бъфет надхвърля 12,3 млн. долара

Снимка: Bloomberg L.P.

Предложение за над 12,3 млн. долара е направил неизвестен участник в онлайн търг, за да спечели последния благотворителен обяд с предприемача Уорън Бъфет, съобщава Ройтерс.

Средствата обичайно се използват в подкрепа на благотворителна организация в Сан Франциско, която помага на бедните, бездомните и хората, борещи се със злоупотребата с наркотици. 

Още по темата

Офертата от 12 345 678 долара от участник в търга, който все още не е приключил, далеч надхвърля предишното рекордно предложение от 4,57 милиона долара. Те бяха платени от инвеститора в криптовалута Джъстин Сън на подобен търг през 2019 година.

Онлайн наддаването, провеждано в електронната платформа за аукциони eBay, започна в понеделник и продължава до събота.

Всеки победител в търга от 2008 г. насам е предлагал над 1 млн. долара и по този начин през годините Бъфет вече е събрал за благотворителност близо 34,5 млн. долара. Много от победителите са инвеститори, изпитващи дълбоко уважение към Бъфет заради впечатляващата му поредица от успешни капиталовложения.

Каузата на Glide стига до Бъфет чрез първата му съпруга Сузи, която е била доброволец във фондацията. Връзката се запазва и след смъртта на Сузи през 2004 г.

Инвеститорът е заявявал, че подкрепя Glide, защото фондацията помага на хора в затруднено положение отново да намерят надежда в живота. Организацията предлага храна, здравни рижи, професионално обучение, рехабилитация и подкрепа за осигуряване на жилища на бедните и бездомните.

91-годишният милиардер все още не е обяснил защо възнамерява да сложи край на инициативата след тазгодишния търг.

https://www.investor.bg/


image0 (9K)