Найден Зеленогорски: Икономическите мерки са ненавременни, хаотични и облагодетелстват група от едри бизнеси, близки до управляващите

„Всички мерки трябва да минават през дискусия в пленарна зала. Идеята, че до момента малък кръг от хора – правителството и националният оперативен щаб, вземат решение за това накъде вървим, а сега всичко ще се съсредоточи само върху един човек – министъра на здравеопазването, за мен е по-малко демокрация, а това крие опасности“. Това коментира пред БНР Найден Зеленогорски, лидер на „Достойнството на един народ“.

Според него парламентът трябва да функционира пълноценно.

„Отказът да се правят масови тестове създаде проблеми. Трябваше да се локализират хората с вируса. Познавам хора, контактни, в карантина, но не са изследвани“, допълни Зеленогорски в предаването „12+3“.

По думите му „икономическите мерки са ненавременни, хаотични и облагодетелстват група от едри бизнеси, близки до управляващите“.

„Най-логично е хората, останали без работа, да получат обезщетение, а фирмите да получават грантове… Нашето предложение е основно намаляване на ДДС от 20% на 18%. ДДС на храните и лекарствата да бъде намалено на 9%“

Faktor.bg


image0 (9K)