Най-голямата социална мрежа добавя нови настройки за защита на личните данни

Фейсбук подобрява опциите си за защита на личните данни. Целта е те да бъдат съобразени с новите европейски правила за защита на личните данни на потребителите, предаде „Асошиейтед прес“.

[ad id=“225664″]

Фейсбук въвежда новите настройки тази седмица в Европа. От всеки потребител на социалната мрежа ще бъде поискано да реши дали да ползва опции като лицево разпознаване и някои видове персонализирана реклама, съобщиха от компанията.

[ad id=“225664″]

Общият регламент за защитата на личните данни GDPR в Европейския съюз влиза в сила от 25 май. В него се изисква формулярите за даване на съгласие за ползване на лични данни да са написани на ясен и разбираем за всички език, а съгласието да може да се оттегли също толкова лесно, колкото е било дадено.

[ad id=“236993″]

Потребителите също така ще бъдат питани дали позволяват на Фейсбук да ползва данни от партньори, сред които приложения и сайтове, за да им предлага персонализирани реклами. Хората с профили ще могат да решат дали са съгласни да споделят политическа или религиозна информация за тях, както и данни за личните им взаимоотношения.


image0 (9K)