Намериха празна бутилката на най-скъпата водка

Откраднатата бутилка водка, смятана за най-скъпата в света и оценявана на $1,3 млн. бе открита празна на строеж в Копенхаген късно в петък, съобщи АФП, позовавайки се на датската полиция, предаде БТА.

[ad id=“225664″]

Бутилката е направена от бяло и жълто злато и има капачка, на която има реплика на копие на герба на Руската империя (имперски двуглав орел) с инкрустирани в него диаманти. Тя бе задигната рано във вторник от бара „Кафе 33, който я бе взел под наем и изложил с други водки от колекцията си. Разпространени от полицията кадри от охранителна камера показаха как маскиран мъж грабва водката от малката серия „Русо-Балт“ от бара в датската столица.

[ad id=“263680″]

Собственикът на заведението Бриан Ингберг заяви, че бутилката има същата цена, дори да е леко повредена и без съдържанието с нея. „Имаме още от същата водка и просто трябва да я напълним“, заяви той. Ингберг обясни, че бутилката не е застрахована и била взета под наем от базираната в Латвия фирма“ Дартц мотор къмпъни“. Тя се появява в хитовия политически сериал „Къща от карти“, като с нея президентът на Русия Петров, чиято роля изпълнява датчанина Ларс Микелсен черпи президента на САЩ Франк Ъндърууд (Кевин Спейси).

[ad id=“225664″]

Полицията на Копенхаген заяви само, че продължава разследването на случая, за да установи крадеца и какво точно е станало със съдържанието на бутилката.

Руският производител на луксозни автомобили „Русо-Балт“ посочи, че скъпата бутилка  с водка е създадена по случай 100-годишнината на неин завод. Предната част на бутилката е декорирана с кожа и има реплика на радиаторната решетка на колите „Русо-Балт“.
dunavmost.com


image0 (9K)