Натурална козметика: вода за уста само от 3 съставки

Стига да сте човек, който копнее да е по-близо до природата, вие и сами вече знаете, че здравето може да се поддържа само с натурална козметика. Лъскавите опаковки в магазина стават все по-скъпи и атрактивни, но чудеса не са сътворили, така или иначе. Какъв е вашият избор? Направете си вода за уста у дома.

[ad id=“225664″]

Разбира се, аптеките са перфектно заредени с различни марки от какви ли не видове течности за изплакване на устата. В тях обаче винаги има алкохол, а той дразни лигавицата и тъканите стават сухи с времето. Няма нищо по-естествено и лесно да си забъркате сами натурален козметичен продукт.

Предимствата му са, че няма нито оцветители, нито подсладители, нито консерванти. Всички те, колкото и да ви убеждават производителите, са не само вредни, но и създават допълнителен дискомфорт при някои заболявания. Няма нужда да си го причинявате, а се заемете с рецептата за натурална козметика, която ще освежи дъха ви моментално. По този начин ще се погрижите и за отстраняването на бактериите, които създават потенциал за доста проблеми в устната кухина.

[ad id=“263680″]

Какво ви трябва:

2 чаени лъжици сода бикарбонат
2 капки ментово етерично масло
2 капки масло от чаено дърво
1 чаена чаша филтрирана вода

Комбинацията от тези масла и содата не позволяват развитието на микробите, причиняващи инфекции. Те освежават и почистват. Съхранявайте тази натурална козметика в стъклен буркан и разклащайте преди употреба

Източник – Жена на върха


image0 (9K)