Националите на България до 14 г. победиха Турция и се класираха за полуфиналите на турнир от Европейската отборна купа в Ереван!

Юношите на България до 14 г. се наложиха над Турция с 2-1 победи и се класираха за полуфиналите на турнира от Европейската отборна купа в Ереван (Армения), научи ЗАРАТА. Утре родните таланти ще играят срещу Нидерландия за класиране на финал. При успех България ще се класира и за финалите на най-добрите осем отбора на Европа в тази възраст.
Димитър Кисимов отстъпи с 1-6, 5-7 на Рамазан Октай в първата среща. След това Иван Иванов разгроми с 6-0, 6-0 Самим Филиз. В решаващата среща на двойки Иванов и Кисимов победиха с Арен Байбарс и Рамазан Октай с 6-3, 6-7(5), 10-5.
България е в състав Иван Иванов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна), Димитър Кисимов (ТК „Про спорт“, гр.София) и Станислав Косев (ТК „Кристи“, гр.Дряново) с капитан Валдислав Матеев.
Освен България в турнира участват тимовете на Армения, Германия, Унгария, Нидерландия, Полша, Словакия и Турция. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

image0 (9K)