Националите ни паднаха от Иран и чакат още първа победа за годината

Българският национален отбор по футбол допусна загуба с 0:1 от Иран в приятелска среща, играна на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, видя ЗАРАТА. Единственото попадение в двубоя отбеляза Мохамад Мохеби, който бе точен в 13-ата минута. Така селекцията на Младен Кърстаич остава без победа в пет срещи през 2023 година.

Двубоят бе проверка за българския национален отбор преди сблъсъка срещу Черна гора в квалификациите за Европейското първенство през 2024 година и беше първи домакински мач за България в Пловдив от малко повече от 40 години насам. За последно през 1983-а година представителният ни тим посреща СССР в града под тепетата в олимпийска квалификация, завършила при равенство 2:2.

Преди първия съдийски сигнал на стадион „Христо Ботев“ българският отбор излезе със специални фланелки в подкрепа на Петър Хубчев, който се бори с коварно заболяване.

В неделя (10 септември) селекцията на Младен Кърстаич се изправя срещу тима Черна гора в петия си мач от група G на евроквалификациите. Срещата е от 19:00 часа в Подгорица. До момента България няма успех в квалификационната си група и след 2 равенства и 2 поражения заема последната пета позиция в класирането с 2 точки, колкото има и четвъртият Литва. Черна гора е на третото място с 5 точки в актива си.


image0 (9K)