На финала на „Откраднат живот“ Марта Вачкова хвърли ръкавица на Нова ТВ

Медицинската сага „Откраднат живот“ сложи точка на една ера, излъчвайки 11 сезона епизоди, изключително актуални, с пъстри съдби на героите, които се развиваха във времето и не досадиха на зрителите – напротив, държаха феновете на теленовелата неотменно пред екраните.

Последната серия беше излъчена по Нова ТВ снощи, а паралелно с нея, в столично кино, най-върлите поклонници гледаха финалните кадри и можаха на живо да видят някои от любимите актьори, превъплътили се във филма, както и продуценти, оператори, сценаристи.

Символичен поклон пред лекарската професия и пред хората, които я упражняват, беше поднесен с репликите: „Ние сме лекари. Не сме богове. Но от всички човеци, сме може би най-близо до боговете. Медицината е море, в което лесно можеш да се удавиш. Медицината е наука. Страст. Стихия. Но повече от всичко, медицината е изкуство. Изкуството на живота.“

Но най-често бяхме ужасно сами…

Добре е решението сериалът да приключи с хепиенд, предвид трудните времена, в които се развиваше действието, а и в повествованието имаше достатъчно трагични моменти. Развръзката за всички е щастлива, с изключение на един – героят на Любо Нейков, изиграл ролята на зам.-здравен министър и участвал в нечисти сделки, беше закопчан с белезници.

Продуцентът Евтим Милошев, който в последния епизод дори изигра малка роля, подари огромен букет цветя на актрисата Алекс Сърчаджиева за личния ѝ празник – рожден ден.

Мъждукаме между малките мечтици, докато изтлеем…

Марта Вачкова побърза да седне, тъй като заяви, че веднага след снимките на последния епизод е отишла на истинска операция и трябва да си почива. Но не пропусна да поиска от Нова ТВ обещание, че ще започнат нов, хубав сериал. „Довиждане, „Откраднат живот“, здравей, прекрасно бъдеще!“ – възкликна емоционалната актриса. Именно нейната героиня – старша сестра Магда Жекова, изрича пред колегите си в болница „Св. Анастасия“ мъдрите думи: „Проста логика. Логиката на живота.“


image0 (9K)