Незрящ мъж прогледна благодарение на наш лекар, в чужбина не успели да му помогнат

Мъж е възстановил зрението си благодарение на наш лекар. Преди това в продължение на повече от 2 години е живял в пълна тъмнина. През това време водещи медици от Германия и Турция не успяват да му поставят диагноза.

[ad id=“225664″]

Светлината в очите на Енгюр Камбер от село Правда връща д-р Емануил Найденов от болница „Св. Иван Рилски“, информира bTV.

[ad id=“263680″]

Преди 2 години, докато шофира, на Енгюр му притъмнява. Той си потъркал очите, започнал да вижда отново и продължил така. Тези моменти обаче зачестили и постепенно Енгюр потънал в тъмнина.

Мъжът тръгнал по болници – първо в България, после и в чужбина, но без успех.

[ad id=“236993″]

Преди Великден доктор Емануил Найденов му поставил точната диагноза: повишено вътречерепно налягане. Извършил минимално-инвазивна операция, след която зрението на Енгюр се възстановило.

На мен ми се иска през този случай – през очите на Енгюр, всички хора да видят, че в България се прави качествена медицина въпреки предизвикателствата на системата”, заяви неврохирургът д-р Емануил Найденов.

[ad id=“218001″]

Движения започнах да виждам от 3-4 дни. На терасата се радвам, вече 2-3 гълъба минаха и ги видях. За мен това е много голямо нещо„, сподели Енгюр.

Той си тръгва от болницата и за първи път от 2 години вижда. Най-голямото щастие за него е, че може да види майка си, която го посрещна в родното му село.

btvnovinite.bg


image0 (9K)