Не е фантастика. Огромен круизен кораб с бармани роботи ще кръстосва Средиземноморието от 2018 година

През април 2018 година първо плаване ще направи най-големият круизен кораб в света. Огромният плавателен съд, на име „Симфония на моретата“, ще е 5 пъти по-голям от легендарния Титаник, след като бъде окончателно завършено.

Корабът има 2 774 каюти и 16 палуби, но освен с големи размери, ще впечатлява с редица интересни екстри. Сред тях са водна пързалка, фамилни апартаменти, оборудвани със собствено кино и внушителна стена, изградена единствено от блокчета LEGO.

Икономите ще са реални хора, за разлика от роботизираните бармани, които ще обслужват пасажерите в заведението на кораба. Роботите са направени от италианската компания Makr Shakr, като ще бъдат способни да забъркват най-различни коктейли.

[ad id=“255238″]

„Стремим се да създадем ново ниво на ваканционните приключения и върховна почивка за фамилии от всякакъв вид и размер“, казва Майкъл Бейли, президент и изпълнителен директор на компанията, стояща зад мегапроекта Royal Caribbean International, информира dir.bg
На борда ще има буквално всичко. Гостите ще имат на разположение над 20 ресторанта, комедиен клуб, водни пързалки, лифт, мини-голф, сърф симулатор и какво ли още не.

„Симфония на моретата“ ще кръстосва Средиземноморието през лятото. А през ноември ще се отправя към Маями, където ще предлага едноседмични пътешествия из Карибите.


image0 (9K)