Николова: Познавала съм Валери Симеонов, но близки отношения с него нямам

„Аз съм познавала Валери Симеонов като народен представител, но някакви близки отношения или партийни взаимоотношения нямам с него“. Така новият вицепремиер Марияна Николова коментира тиражираните в медиите информации, че двамата с Валери Симеонов са в интимна връзка.

Николова обясни, че е била избрана от Симеонов за началник на кабинета му сред още десетина кандидати заради богатия административен опит, информира Канал 3.

Новият вицепремиер призна, че кандидатурата й не е била подкрепена от „Атака“, но не пожела да коментира този факт. Предложението за нейната номинация до премиера Бойко Борисов било направено само от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

„Аз не мога да коментирам представителите на „Атака“, аз съм излъчена от коалиция ОП и съм избрана от НС“, отговори тя.

Николова коментира и изказването на вицепремиера по адрес на майките на деца с увреждания, заради което те му поискаха оставката и излязоха на протест. „Вижте, аз съм майка на първо място. За изказване на политици не мога да правя изявления. Моят изказ не е такъв по принцип“, разкри новият вицепремиер.

Попитана дали ще й тежи наследството на Валери Симеонов, вицепремиерката заяви: „Не съм човек, на когото нещо тежи, избрана съм за вицепремиер да работя в полза на гражданите и да изпълнявам управленската програма на правителството.“

Николова подчерта, че има подкрепата на кабинета и помоли медиите за толеранс от седмица-две. За момента новият вицепремиер още не е взела решение кой ще бъде шеф на кабинета й – пост, който тя заемаше, преди Валери Симеонов да подаде оставка.

В коментар на закона за шума и акциите по морето, вицепремиерката припомни, че проектът е в Народното събрание, но подчерта, че ромските сватби са особено голям проблем и се налагат санкции.

Марияна Николова опроверга информацията, че е член на Софийската адвокатска колегия – членувала в нея преди много години. Тя заяви още, че никога не е членувала в политически партии и никога не е била телевизионна водеща.

Първоначално Николова пробва да се измъкне от медиите в парламента с извинението, че ще направи изявление в Министерския съвет, но след засада и уговорки все пак прие да отговори на журналистически въпроси.

Николова бе избрана без гласовете на коалиционния партньор „Атака“. Това стана възможно с подкрепата на депутатите от „Воля“ на Веселин Марешки, когото ДПС обяви за нов „златен пръст“ по време на дебатите в парламента. БСП и ДПС гласуваха против.


image0 (9K)