Нинова атакува Ердоган: Кърджали е България!

Соцлидерът Корнелия Нинова атакува турския президент Ердоган за изказването му за Кърджали, което той определи като „част от духовните граници на Турция“.

[ad id=“225664″]

„Кърджали е България. Изказването на президента Ердоган за душевните граници на Турция, които се простират до Кърджали, е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България“, заяви Нинова от родопския град, където заведе на изнесено заседание ръководството на партията.

„Обявяваме се против намесата на чужди държави във вътрешните дела на България“, категорична беше Нинова. Тя призова премиерът Бойко Борисов да заеме категорична позиция за защита на националния суверенитет и териториалната цялост на страната по време на срещата с Ердоган на 26 март, която му предстои.

[ad id=“263680″]

„Призоваваме го в ролята му на посредник между ЕС и Турция да мисли на първо място за народа си и националния суверенитет на България. Също така настояваме на тази среща да се постави въпросът и за обезщетението на тракийските бежанци“, добави соцлидерката.

Нинова припомни, че още през 2008 г., по искане на евродепутатите от БСП/ПЕС Маруся Любчева и Евгени Кирилов, е приета резолюция на ЕП за уреждане на двустранните спорове, включително уреждане на тракийския въпрос.

[ad id=“238430″]

„Очакваме на срещата на 26-и това да бъде поставено категорично от българското правителство“, заяви Корнелия Нинова в Кърджали.


image0 (9K)