Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи

Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи

„Оценявайте ни по действията и резултатите, не само по думите и обещанията. Заставаме пред вас с отчет за добре свършена работа. С достойнство, че това, за което ни изпратихте в парламента и правителството, свършихме и то  достигна до всяко българско семейство. Не беше лесно в първите месеци след началото на войната да разгърнем една мощна социална политика – 20 млрд. лева да стигнат до младите, децата, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в София.

Още по темата

16 мар 2023 12:00

96

Нинова припомни част от постиженията на БСП в последната година в полза на децата, младите, работещите, социално слабите и пенсионерите. Тя посочи безплатните детски градини и ясли, безплатните учебници до 12-ти клас, еднократната помощ от 300 лв. на всяко дете от 1-ви до 4-ти клас, увеличените майчинство, детски надбавки и необлагаемият минимум за работещи семейства с деца.

„Ние положихме грижа за работниците и особено за работещите бедни, като още по време на редовното правителство увеличихме минималната работна заплата, а след това в парламента я направихме 50% от средната. За работниците увеличихме ваучерите за храна от 80 лв. на 200 лв.“, каза тя и уточни, че и пенсионерите не са били забравени с увеличение на пенсиите средно с 39%, както и увеличение на помощи за социално слаби и добавките за военноинвалиди и ветерани и хора с увреждания и техните асистенти.

„Не изменихме на същността си на лява партия – да се погрижим за деца, млади, бедни, възрастните пенсионери“, категорична бе Корнелия Нинова.

„По никакъв начин няма да подкрепим предложения бюджет от служебния кабинет, който предвижда вдигане на данъци и орязване на социални разходи. Българските социалисти сме против, защото в тази криза, в този недоимък и бедност, доходите трябва да растат, а данъците да се запазят такива, каквито са. Така прави и цяла Европа“, подчерта лидера на  БСП.

Тя каза още, че българските социалисти не приемат дори и намек, че държавата е пред фалит и че това се дължи на пенсионерите и децата и увеличените разходи за тях.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)