Нинова: Пред пропаст сме, ще паднем в нея, ако продължим по същия начин

Нинова: Пред пропаст сме, ще паднем в нея, ако продължим по същия начин

Стига с разделителните линии, има можещи, има знаещи, има хора, които искат да решават проблемите на народа. Това заяви в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на „БСП за България“.

Още по темата

2 фев 2023 10:56

27

Нинова отчете, че 48-ото Народно събрание е белязано от скандали и отбеляза, че докато са се замеряли със скандали кой е по-корумпиран, съдебната реформа е зациклила.

„Изправени сме пред пропаст. Ако продължаваме по същия начин, ще паднем в нея като държава, не като отделни политически партии“, заяви  Нинова.

В следващото 49-о НС най-голямото предизвикателство отново ще бъде да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие, категорична бе тя.

Войната в Украйна се отрази в две посоки – чисто военна и социално-икономическа, смята Нинова. „Военното взе превес в 48-ото НС. Това военно предимство в работата и говореното в парламента беше облечено в клишета и етикети. Който е за оръжия, самолети, война, е евроатлантик, а който е за мира, неутралитета на България и ненамеса във войната, е ретрограден евразиец. Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор, спокойствие и решения в интерес на България. Етикетите бяха в черно и бяло“, каза лидерът на БСП.

Войната ще приключи с мирно споразумение, прогнозира Нинова и добави, че двете големи икономики в Европа вече гледат към мира. Това е бъдещето, категорична е тя.

По думите й вторият проблем, който е противопоставил партиите, е липсата на единно мнозинство. „Така ни излъчи народът. Това ни доведе до всякакви коалиции, до ситуационни решения. Това е нестабилност, това е липса на предвидимост за това какво ще се случи утре. Това роди спекулации според това кой е по-креслив“, посочи лидерът на социалистите.

Оформи се и друга разделителна линия – добрите срещу лошите, статуквото срещу промяната, каза Нинова и добави мнението си: „Всички в тази зала са статукво“.


Нинова се обърна към българските граждани. „Дано да е достатъчно времето да осъзнаете, че личната ви съдба и живот е във вашите ръце, във вашето решение кого ще изпратите в следващия парламент, за да решават проблемите на България. Мислете със сърце, но и с разум! Дано 49-ият бъде по-мъдър от 48-ия парламент!“.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)