Новак Джокович спечели за четвърти път „Уимбълдън“

Сърбинът Новак Джокович спечели за четвърти път в кариерата си титлата на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под номер 12 Джокович не допусна пробив и победи на финала осмия в схемата Кевин Андерсън (Южна Африка) с 6:2, 6:2, 7:6(3) след 2:18 часа игра.

Така 31-годишният сърбин отново заслужи трофея след 2011, 2014 и 2015 година.

Първите два сета се развиха по идентичен начин, като в тях белградчанинът тотално доминираше. Джокович реализираше ранни пробиви и повеждаше с по 5:1 гейма и след около час на корта той вече водеше с 2:0 сета.

[ad id=“225664″]

В третата част Андерсън показа играта, с която елиминира миналогодишния шампион Роджър Федерер (Швейцария) на четвъртфиналите. Южноафриканецът печелеше лесно подаванията си, а пропусна общо шест възможности за пробив, като пет от тях бяха при сетбол – два при 5:4 и още три при 6:5. Така се стигна до тайбрек, в който Джокович се концентрира максимално и показа голямата си класа. С пет поредни разигравания сърбинът дръпна с 5:1 точки и това се оказа решаващо.

Белградчанинът допусна едва 13 непредизвикани грешки в двубоя срещу 32 на Андерсън и това беше голямата разлика между двамата.

[ad id=“263680″]

Така Джокович заслужи 13-а титла от Големия шлем в кариерата си, а южноафриканецът остана без трофей и при втория си финал след Откритото първенство на САЩ през миналата година.


image0 (9K)