Нова Загора отбелязва 140-години от Освобождението си и Празника на града на Петковден

От днес, 10 октомври, в Нова Загора се открива традиционният панаир на занаятите, който е сегмент в програмата по отбелязване Деня на Нова Загора – 14 октомври, Петковден.

[ad id=“225664″]

В навечерието на 140-годишнината от Освобождението на Нова Загора от турско робство, признателни новозагорци имат вече своя Паметник на освобождението. Издигнат по инициатива на кмета на общината Николай Грозев, той е разположен на мястото на паметната плоча, поставена още през 1998 г. в градината до жп. гарата. Изграден е от масивни плочи от черен гранит върху бетонова основа с дебелина 10 см. А официалното му откриване ще бъде в рамките на Празника на града.

[ad id=“238430″]

Община Нова Загора ви кани на официалното откриване на възпоминателния мемориал в чест на героите от Руско-турската война. Тържественото откриване на Паметника на Освобождението ще се състои на 11.10.2017 г. от 18.30 ч. в градинката до жп гарата. Пред лицето на доблестните мъже и пред невидимите гробове на славно загиналите, нека кажем, че свято ще пазим техния спомен. Нека пред паметника на свободата, в името на идеализма, родолюбието и единението, които той символизира, си подадем ръка всички и да дадем тържествено обещание, че вървейки напред, ще градим със сплотени усилия една все по-благоденстваща и единна Нова Загора и България.


image0 (9K)