Новини от Южна Корея: Борисов за преговорите с Хюндай

„България е прекрасна дестинация с много добри възможности и качество. Както „Фолксваген“, така и всички големи компании, освен изпълнителната им власт, имат бордове на директорите и стоят много сериозни хора и никак не е добре да проявяваш лошо възпитание, като някои политици в България – да се изтъкваш.“ Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Южна Корея.

„Ние дойдохме, дадохме си нашите оферти, ако накрая се харесаме и е взаимно изгодно – ние и сега правим доста неща за „Хюндай“. Много добре познават България и интересът им е голям. Над 250 завода имат във всякакви области и „Деу“, и „Хюндай“, обясни той. Не само в машиностроенето, в туризма, спа туризма, минералните води. Трябваше да покажем, че продължаваме да имаме интерес по отношение на касооборотите, защото те растат.

Целият завод за иновации беше със знамена български, надпис кого чакат и на полицейските коли – българско знаме. Така че да бъдем търпеливи, нещата ще станат“, каза още Борисов относно интереса на Южна Корея към България.


image0 (9K)