Нови удари под кръста в БСП: Атанас Мерджанов срещу Корнелия Нинова

„Нинова се оказа в плен на собственото си поведение, заяви Атанас Мерджанов в ефира на Канал 3.

[ad id=“263680″]

„БСП попадна в клопката на ГЕРБ, сега ще се окаже, че ГЕРБ е проевропейска партия, а БСП изостава. Трудно ми е да повярвам, че Нинова работи в интерес на Борисов“, допълни Мерджанов.

„Нинова трябва да знае, че никой не е по-голям от БСП, трябва да се съобразяваш и с миналото, и с настоящето на партията. Основният въпрос е дали Корнелия Нинова споделя принципа на колективното начало. Станишев е достатъчно мъдър политик. Алтернативата се състои в следване на определени ценности, които БСП е позабравила“, добави Атанас Мерджанов.

[ad id=“218548″]

„Разточихме процеса за искане на вот на недоверие и изпуснахме пика му. Трябваше да стане преди Нова година. Нинова има енергичност и харизма и затова бяха спечелени президентските избори, но очевидно това не е достатъчно, има нещо сбъркано, тъй като след това загубихме парламентарните избори по вина на Корнелия Нинова“, поясни Мерджанов.

По думите му на пленума на БСП не са били разгледани два от големите въпроса.

[ad id=“218001″]

„След като сме алтернатива, кои са нашите алтернативни решения за Здравната каса и НОИ. Нинова отказа да се разграничи от изказванията на Кирил Добрев за вина в БСП, няма как сегашното ръководство и председателят да вменяват вина на предишните ръководства, които са работили за по-социална България“, каза още Атанас Мерджанов.

 


image0 (9K)