Нужда от кръвопреливане има бременна жена, която е пострадала при катастрофа

При верижна катастрофа – на пътя София-Варна в неделя, бяха ранени четирима души, сред които и бременна жена. Тя е с тежка гръдна травма.

[ad id=“225664″]

„Бременната жена е стабилизирана, но все още е с опасност за живота. Тя е с много тежка гръдна травма, имаше разкъсан далак, който беше отстранен в деня на инцидента“. Това заяви д-р Сибила Маринова – началник на интензивното отделение в болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Д-р Маринова отправи призив в социалните мрежи за кръводаряване, съобщи Нова телевизия. Най-малко 47 души вече са се отзовали на призива и са дарили кръв. Д-р Маринова споделя, че кръвните групи AB и А са по-редки и от тях винаги има малки количества. Бременната жена е кръвна група А+.

В болницата във Велико Търново са бременната жена и нейният съпруг. Той също е с гръдна травма, но състоянието му е стабилно.

[ad id=“263680″]

„Друга жена от пострадалите беше с лицево-черепна травма, но тъй като в нашата болница няма лицево-черепен хирург, тя беше изпратена в Пирогов“, каза още д-р Маринова.


image0 (9K)