Няколко трика как да се избавим от насекомите без излишни разходи

Едва ли има къща, в която да не се намира по някое и друго насекомо. Тези неприятни пълзящи или летящи мъничета са в състояние да изнервят всеки, особено ако става въпрос за хлебарките, молци или мравки.

[ad id=“225664″]

Вижте, как да се преборите с тях като използвате натурални и домашни рецепти и без да правите излишни разходи:

1. Когато искате да приберете дебелите си вълнени дрехи за зимния сезон, но сте забравили да си закупите препарат против молци, можете да си направите платнени торбички, в които да сложите лавандула, листа от орехи, от тютюн, жълт кантарион или пелин. Те отблъскват тези неприятели, но помнете, че трябва от време на време да подменяте торбичките с нови, както и да изнасяте дрехите на слънце да се проветряват.

rsz_lavandula

2. Най-добрият начин за борба с хлебарките са закупените в аптеките или специализираните магазини препарати, но въпреки това може да натопите памучета с камфоров спирт или парченца хляб с бира, които да поставите на местата, на които излизат хлебарките. Можете да държите под ръка и приготвен предварително силен сапунен разтвор, с който да напръскате директно хлебарките.

[ad id=“263680″]

hlebarka

3. Друго изпитано домашно средство срещу хлебарките е смес от равни части борова киселина, пудра захар и брашно, с която да намажете онези места, на които ги срещате най-често.

 4. Ако имате мравки у дома, най-добре е да си приготвите смес от 20 г брашно, 20 г захар и 80 г боракс. Друг вариант е да смесите захар и мая и с тази смес да напръскате местата, на които се появяват мравките.

mravki_resized

5. Ако отглеждате билки на терасата или на балкона си, не трбява да използвате химически средства, за да ги зашитавате, тъй като по-късно ще бъдат консумирани от Вас. Можете да си приготвите настойка от 40 г от пелин и листа от вратига, които да залеете с 2 л вряла вода. След 10 мин разредете тази смес в съотношение 1: 3 с вода и напръскайте с нея всички растения, които смятате, че са засегнати.

[ad id=“238430″]

isusov-venec-cvete-trun-(9)-60116-500x0

Източник: ezine.bg


image0 (9K)