Няма данни за престъпление на авиобаза „Граф Игнатиево“, според Военноокръжната прокуратура в Пловдив

Не са установени каквито и да е данни за престъпление на авиобаза „Граф Игнатиево“, сочи проверка на Военноокръжна прокуратура – Пловдив.
На 24 октомври, Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил от Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив докладна записка относно извършена проверка във Военно формирование – Авиобаза „Граф Игнатиево“.

Повод за проверката са дали сигнали за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата.

[ad id=“255238″]

При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение. Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за „бунт“ на летателния и техническия състав.

Материалите от проверката са докладвани на Военно-апелативния прокурор и на главния прокурор. До този момент не са установени каквито и да е данни за престъпление. Така няма основание за осъществяване на правомощията на Военната прокуратура.

[ad id=“225664″]

Вчера министърът на отбраната Красимир Каракачанов също отрече да има бунт или стачка на авиобаза Граф Игнатиево. Това той направи на специална пресконференция по повод отказа на пилоти от базата да осъществят тренировъчни полети, което е безпрецедентно. Каракачанов се срещна с командващия ВВС генерал Цанко Стойков и командира на авиобаза Граф Игнатиево генерал Иван Лалов.

 БСП имаше предложение да бъде изслушан в НС министърът на отбраната, Красимир Каракачанов , но то беше отхвърлено.

Източник: dir.bg


image0 (9K)