Обичаме града си. Детско-юношеско студия за опера и балет  „Маргаритки“

Детско-юношеско студия за опера и балет  „Маргаритки“ обяви прослушване на 2 и 3 октомври от 11,00 ч. в Държавна опера-Стара Загора.

Ръководител на ДЮСОБ е Йова Петкова. Почетен ръководител на балетната школа е примабалерината Снежана Дескова, а ръководители са Богдана Сергеева, Ивелина Николова, Емилия Ставрева. Ръководител на вокалната студия е Инна Андреева. Ръководител на подготвителна група към студията е Боряна Петрова.

Детско юношеска студия за опера и балет „отвори врати“ от началото на новата учебна 2015/2016 година. Операта на Стара Загора приюти в огромната си сграда талантливите малки артисти като им предостави  зали за репетиции, сцена и възможности за изява.

Децата от вокалната студия  изпълняват от занимателни и поучителни песнички за        най-малките,  до сложни полифонични /на няколко гласа/ песни със съвременен аранжимент. Участниците в танцовата група изпълняват  както сюжетни танци, така и модерен и класически балет.

Детско-юношеска студия за опера и балет приемa млади артисти

ДЮСОБ има  многобройни изяви и в спектакли на Държавна опера, Стара Загора – оперите „Бохеми“, „Турандот“, „Лучия ди Ламермур“, „Тоска“ и др., в балетите „Лешникотрошачката“,  „Лебедово езеро“, „Фантастичното дюкянче“, „Снежанка и седемте джуджета“ и др.

От 2015 г. ДЮСОБ натрупа и репертоар. На сцената на Операта бяха реализирани мюзикълите „Едно лято в едно блато“, „Шегобишко на острова на чудесата“, „Коледни вълнения“, „Машина на времето“, „Космическа приказка“, „Отмъщението на Зайчето Питър“ и др.

Студията приема участници всяка година през октомври-ноември.

 


image0 (9K)