Обичта лекува, но понякога не е достатъчна

Пиша в памет на домашния ни любимец, който почина преди една година – нашето морско свинче. Наричах го „най-сладкото, най-хубавото, най-умното на света“. Много го обичахме. Донесе го малкият ни син и всички се грижехме за него. Сутрин, а и вечер, като се връщах от работа, излизаше да ме посрещне и знаеше, че ще му дам нещо за ядене. Миналата пролет загуби апетит и отслабна. Знаехме, че на шест години навлиза в пределната си възраст, остарява, макар че някои живеят до девет години. Мислех си, че го губим.

[ad id=“225664″]

Точно на Гергьовден миналата година, като се прибирахме от пазар, мъжът ми намери пред входната врата на къщата ни ранено птиче. Качихме го в апартамента. По описание приличаше на бързолет, подобно бе на лястовица. Имаше счупено краче. Грижехме се за него, давах му вода с капкомер, но след два дни умря. Помислих си, че дойде да ни подготви за смъртта на нашето морско свинче, което продължи да линее и почина през май. Мъжът ми казваше, че сгрешихме, задето сме прибрали птичето, защото може да сме заразили с него нашето морско свинче. Много ни е мъчно за него. Беше ми някаква утеха, че поне не почина на рождения ден на големия ми син, който  отбелязахме заедно у нас, а на следващия ден. Има ли връзка намирането на птичето и че скоро
след това домашният ни любимец почина?

[ad id=“236999″]

Алена отговаря:

След като домашният любимец е започнал да линее, сигурно сте търсили лекарска помощ. Ще е жалко, ако не сте го лекували и сте решили да го оставите на Съдбата му.

Птичето не е било редно да внасяте в дома си при вече обитаващ го домашен любимец, защото, както често споделям, животните като хората ревнуват и не искат да делят с други животинки стопаните си.

А може и птичката да е донесла нещо, което да е помогнало на обезсиленото морско свинче да реши да си отиде от зримия свят.

Животните също са надарени с правото да избират кога да напуснат зримия свят. Не мисля, че птичето е злата прокоба, която ви е подготвила за смъртта на домашния ви любимец, защото вие сте го взели у вас, а можехте изобщо да не го намерите и да не го приберете. Категорично няма връзка
между намирането на птичето и смъртта на животинката като послание от незримия свят да се подготвите за кончината му, извън някоя вредна бактерия, но ако вашият любимец е бил лекуван, можеше да си поживее.

Връзката е между състоянието на големия ти син и смъртта на любимото ви морско свинче. Той е емоционално чувствителен и подсъзнателно се е притеснил от тази неочаквана загуба, а последиците вече са проявени.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)