Община Стара Загора с плакети и подаръци за медалистите от „Спешъл Олимпикс“ Тянка Георгиева и Стоян Георгиев

Ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова сърдечно поздрави двамата медалисти по бадминтон от провелите се през юни в Берлин игри „Спешъл олипмпикс“ – Тянка и Стоян Георгиеви, видя ЗАРАТА. По време на мащабната спортна проява хиляди спортисти показват, че няма граница пред труда и упорството дори за атлети с интелектуални затруднения. Двамата потребители на социалните услуги на Дневен център „Св. св. Козма и Дамян“ бяха част от българската делегация по време на шампионата.

„Изключително ми е приятно, че днес мога да поздравя лично нашите спортни герои майка и син – Тянка и Стоян. Зарадваха ни много и ни направиха горди с техните успехи по време на игрите на „Спешъл олимпикс“ тази година. Благодаря им, че отново прославиха нашия град и страната ни със завоюваните отличия – бронзови медали при двойки, както и индивидуалните отличия – сребърен медал за Тянка, както и 4-о място за Стоян“, сподели по време на срещата с медалистите и местните медии Красимира Чахова. Освен специални плакети, за двамата спортисти Община Стара Загора осигури безплатни карти за градския транспорт, за да се придвижват по-лесно до дневния център, както и до тренировъчната база.

На пресконференцията присъстваха още треньорът им Слънчезар Цанков и Пламен Петров – директор на Дневния център, както и близките на двамата бадминтонисти.

„Благодаря на Община Стара Загора, че подпомага присъствието на нашите спортисти от „Св. св. Козма и Дамян“ на трета поредна олимпиада. На тазгодишното издание на игрите участваха 7 хил. души от 198 държави. Това е едно от най-мащабните събития.Отново защитихме името на Стара Загора и България, въпреки краткото време за подготовка. Бях сигурен, че ще се представят достойно“, каза треньорът Слънчезар Цанков. От думите му стана ясно, че при бадминтона състезателите са били общо 164-ма от 58 страни, а единствените българи в този спорт – старозагорците Тянка и Стоян.

Благодарности за подкрепата към Община Стара Загора, както и към Слънчезар Цанков, който се години наред се грижи за спортната подготовка на ползвателите на Дневния център в града, отправи и директорът на институцията за възрастни хора с ментални затруднения Пламен Петров. „Не може да пропуснем да изразим благодарност и към едни особено важни хора за нашите състезатели – близките им. Те проявяват изключително доверие към нас, поверявайки ни най-ценното си – деца и внуци“, сподели Петров. „Дай, Боже след няколко години отново да сме тук и да се поздравим със златни медали“, допълни той.

Българската спортна делегация на игрите в Берлин тази година се състоя от 40 спортисти – най-многобройна досега. Те показаха желание за успехи в девет вида спорт. За първи път страната ни участва с обединен отбор по баскетбол и по хокей на трева.


image0 (9K)