„Общуването в моето ежедневие“ – младежки конкурс за есе

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА, НЧ „РОДИНА 1860“, КЛУБ „МЛАД ПИСАТЕЛ” И ВЕСТНИК „TEEN’S PAPER”
ОРГАНИЗИРАТ НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС ЗА ЕСЕ` 2017 „ОБЩУВАНЕТО В МОЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ“.

[ad id=“225664″]

ЦЕЛ НА КОНКУРСА: развиване на творческото писане на децата и младежите, стимулиране на възможностите им за оригинална мисъл, изразяване на мнение и добър правопис.
КОНКУРСЪТ ВКЛЮЧВА: есета на български език, както и есета на различни от българския езици, родни за участниците в конкурса (напр. арменски, руски, турски, полски, иврит, ромски, чешки и т.н.). 

КОНКУРСЪТ СЕ ПРОВЕЖДА в две възрастови групи за всички езици: до 13 и до 18 години. Възрастта на участниците се отчита към 1 ноември 2017 година.

ИЗИСКВАНИЯ: всяко есе не бива да надвишава 1 стандартна страница с кегел 12 (размер на шрифта). Да се пише правилно граматически и пунктуационно.

ЕСЕТАТА ще бъдат приемани на e-mail: [email protected] до 9 октомври 2017 г. Получените творби ще бъдат оценявани от тричленно жури. За есетата на роден език, различни от българския, ще бъде осигурено жури, за което даденият език е роден и/или такова, владеещо посочения език.

НАГРАДИ: Първо, второ и трето място във всяка възрастова група, и в различните национални езици, както и специални и поощрителни награди.


image0 (9K)