Огнище на зараза сред служители на МВР

РЗИ Пазарджик информира за дванадесет положителни за коронавирус проби на служители на МВР Пазарджик. Единадесет от пробите са потвърдени от лабораторията към Медицински институт на МВР – София, една проба е потвърдена в лабораторията към МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище.

Положителни резултати за COVID-19 са дали единадесет жени и един мъж.

Случаят в Панагюрище е на служителка от местното звено“ Български документи за самоличност“, което днес няма да работи, тъй като помещенията в сградата ще бъдат дезинфекцирани, предава „Монитор“.

Бум на заразата с К-19 у нас

Новооткритите са: 8 от Пазарджик, 1 от Септември, 1 от Панагюрище, 1 от с. Мало Конаре, 1 от с. Габровица.

Жените са на възраст от 21 до 57 години, мъжът е на 47 години.

Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“, НЦЗПБ е потвърдена положителна проба на 70-годишен мъж от Пазарджик. Пробата е изпратена от СБАЛПФЗ-Пазарджик.

Потвърдена в лабораторията по вирусология към ДКЦ „Пълмед“ ЕООД Пловдив е положителна проба на 45-годишна жена от град Пазарджик, контактна на заразен. Жената е в домашна изолация. Положителни резултати имат и двама мъже от град Пещера на 58 и на 65 години. Първият мъж е в домашна изолация, по-възрастният е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“.Издирват се контактните лица и се поставят под 14-дневна карантина.


image0 (9K)