Опашки в жегите: Гурбетчии чакат с часове за смяна на лични документи

Българи, живеещи в чужбина, чакат с часове пред паспортните служби в Благоевград. Ситуацията се повтаря от няколко дни насам. А причината – желанието на хората да сменят личните си документи.

В 9 часа сутринта опашката от гастарбайтери вече беше огромна.

„Мъжът ми е тука от 8:00 сутринта, а вчера ходихме в Първо. Опашката беше до вратата, пълно с хора. Ние живеем в чужбина и не е нормално, там всичко е онлайн и изобщо няма никакви опашки и не чакаш като тука всяка година на големи опашки, изобщо не е нормално“, каза Елена Николова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

26 май 2021 15:51

24

13 яну 2020 14:05

84

Силвия е от Благоевград, но от години живее в Италия. Прибрала се за няколко дни, за да види близките си и да поднови документите си.

„Това е непоносимо. И сега е добре, защото има сянка. Вчера в 2 часа слънцето направо ни побърква, всичките хора тука сме събрани“, обясни тя.

Проблемът е от дни. Най-страшно е в следобедните часове, когато градусите се вдигнат. Възмутени граждани предават на живо в социалните мрежи.

„Е, нормално е в България това нещо. 20 години откакто помня, като изкарах книжка, чакам от там, сега чакаме тука, разликата е никаква. Само сменихме гишето“, заяви Венцислав Любенов.

От МВР Благоевград съобщиха, че двете паспортни служби в града работят с удължено работно време до 3 септември. Причината за струпването според тях е многото желаещи да сменят документите си по едно и също време и призовават гражданите към търпение.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)