Организаторите на конкурса „Мис Америка“ направиха много важна промяна

Организаторите на конкурса „Мис Америка“ премахнаха представянето на момичетата по бански костюми. Повече нямало да оценяват участничките по техния външен вид.

[ad id=“225664″]

Гретчен Карлсън – бивша „Мис Америка“, която ръководи попечителския съвет на конкурса, обяви промените в телевизионното предаване „Добро утро, Америка“. Тя каза, че ще бъде променен и кръгът във вечерно облекло. Журито вече нямало да оценяват участничките по тоалета, с който дефилират.

[ad id=“263680″]

„Ние няма повече да оценяваме външния вид, защото се интересуваме от това, което ви прави такава, каквато сте“, обяви Карлсън.

[ad id=“238430″]

Промените в конкурса „Мис Америка“ се предприемат заради скандала, който избухна през декември миналата година. Тогава медии в САЩ огласиха, че бивши ръководители на конкурса са отправяли сексистки обиди към момичетата и са се присмивали на интелекта на бивши победителки в „Мис Америка“.

[ad id=“218548″]

Това предизвика промени в ръководството на „Мис Америка“. На трите водещи длъжности в конкурса бяха назначени жени. Новите правила ще бъдат въведени още на тазгодишния конкурс през месец септември.


image0 (9K)