Организаторите на световното по футбол в Русия подготвят изненада за феновете

Във всички градове, в които ще се играят мачове от световното по футбол в Русия през тази година, ще бъде ограничена продажбата на алкохол. Това ще важи за деня на дадена футболна среща, а на места и за предния ден, информира „Известия“, като се позовава на местните власти.

[ad id=“225664″]

Руският вестник отбелязва, че мярката не е особено сурова, защото засяга само напитките в стъклени бутилки и продажбите на алкохол край стадионите и във фен зоните. Подобни ограничения има и за зрителите на мачовете от националното руско първенство, припомня „Известия“.

[ad id=“238430″]

По време на Световното обаче ще бъде направено изключение за бирата. Тя ще се продава дори на самите стадиони, но само в пластмасови чаши, „за да се сведе до минимум рискът от травми“. Това е заявил пред „Известия“ Ораз Дурдиев от борда на компанията „САН Ин-Бев“, която е сред спонсорите на Световното по футбол.

[ad id=“263680″]

Масовите пиянски гуляи са неотменима част от всички големи футболни турнири. Местните власти в Русия се подготвят, за да се справят с тях. В някои региони например възстановяват изтрезвителните, ликвидирани в страната през 2011 година, допълва „Известия“.


image0 (9K)