Оставиха в ареста Мирослав, който държа в плен момиче и го измъчва (снимки)

Районният съд в Добрич постанови задържане под стража на Мирослав Дяков, в чието жилище полицията откри 18-годишно момиче в безпомощно състояние.

[ad id=“225664″]

Съдебното заседание протече при закрити врата. Срещу задържания, който вече е осъждан шест пъти, са повдигнати две обвинения. Те са – за противозаконно лишаване от свобода за повече от две денонощия по мъчителен и опасен начин за здравето на момичето, както и за държане на наркотици, посочи наблюдаващият прокурор Павел Любенов. По думите му ще бъде повдигнато и трето обвинение – за причинена телесна повреда, след като бъде назначена съдебно-медицинска експертиза за пострадалата.

Окръжният прокурор Пламен Николов е посетил пострадалата Виктория Георгиева в реанимацията на болницата в Добрич. Момичето има множество наранявания по главата, следи от гасене на цигари по лицето, засъхнала кръв по устата и носа от нанесени удари, каза Николов. Той добави, че по сведения на лекарите пострадалата е постъпила в спешното отделение с много нисък хемоглобин след загуба на около два литра кръв и е била на ръба на оцеляването. Ехографските изследвания засега са показали, че няма увредени вътрешни органи и счупвания. Момичето е обявено след сигнал на майка му за местно издирване на 13 юли, а за общодържавно – на 18 юли.

Мирослав Дяков е задържан в Добрич с наркотици на 24 юли, когато са били направени претърсвания на два адреса и пострадалата е открита. Това съобщиха от полицията в Добрич.


image0 (9K)