Отвориха гроба на Исус Христос

Специалистите са на мнение, че накрай ще установят какъв е бил оригиналният камък, на който, според преданието, било положено тялото на Исус Христос след свалянето му от кръста.

Археолози свалиха мраморната плоча над гроба на Исус Христос в църквата „Възкресение Христово” в Йерусалим.
Според Фредрик Хиберт от Националното географическо общество на САЩ, предстоят още много научни изследвания. Специалистите са на мнение, че накрай ще остановят какъв е бил оригиналният камък, на който, според преданието, било положено тялото на Исус Христос след свалянето му от кръста.
Божи гроб представлява гробница в скалата под олтара на църква „Възкресение Христово“ в Ерусалим. Според преданията, тя се е намирала извън градските стени северозападно от Йерусалим, недалеч от Голгота. Впоследствие тук е построена Кувуклията и Храмът, посветен на Възнесението Божие. Сега археолозите се надяват отварянето на гробницата да позволи да се разбере защо майката на император Константин I (управлявал Римската империя от 306 до 337 г. пр.н.е.) – Света Елена, е избрала и посочила именно това място като последното, където е лежало тялото на Спасителя.


image0 (9K)