Отиват на съд младежите, убили по особено садистичен начин 70-годишен мъж

Отиват на съд двамата младежи, убили по особено садистичен начин 70-годишен мъж в Айтос през февруари 2018 година, когато единият от убийците е бил само на 16 години!

Припомняме фактите по ужасното убийство:

70–годишен мъж от Айтос беше убит по брутален начин без причина. Извършителите са действали за удоволствие. Мъжът е бил наръган 32 пъти в тялото и удрян с юмруци в главата.

Убийството е станало в малките часове на 2 февруари на 2018г. Престъплението е извършено в изоставена постройка в ромската махала на Айтос, където 70–годишният Асен Пуров е спял. Запознати описват жертвата като човек, който не създавал проблеми.

Задържани за убийството са двама – Желязко Данчев (20 г.) и Ясен Стойчев (16 г.). Според разследващите те са носели нож, с който са нанесли 32 удара, побой и блъскане на главата на мъжа в стената. Нножът е бил един, тоест двамата са се редували с ударите.

Убийството е садистично, а мотиви за него няма, според наблюдаващия прокурор Кателиева.

Двамата са си признали за деянието, извършили го едва ли не за удоволствие – „просто ей така“, обяснили пред разследващите.

Обвиняемите са от многодетни семейства. Единият е девето дете, не е ходил никога на училище, безработен, с две регистрации за кражби. Вторият е пето дете, завършил е само втори клас, също не е работил. Разследващите са констатирали, че е имало употреба на алкохол преди, но и след убийството.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Ясен С. и Желязко Д. Те са обвинени за това, че на 01/02.02.2018 г. в  Айтос, като Ясен С. като непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в съучастие като съизвършители, умишлено са умъртвили 70 – годишен мъж.


image0 (9K)