Открита е ДНК на 15- годишния Иван по ножа, с който е убита Никол

По ножа, с който е намушкана 11-годишната Никол и по телефона й е открито ДНК от задържания Иван Иванов.
Защитата на 15-годишния младеж обжалва днес постоянното задържане, което му наложи Окръжният съд. Той настоява за по-лека мярка – домашен арест.

[ad id=“238430″]

„Очакваме съдът да потвърди решението на окръжните магистрати и да го остави в ареста. Има ДНК експертиза, според която е намерено ДНК от Иван по оръжието и вещите на пострадалата, по-точно по мобилния й апарат. Всички доказателства са приложени по делото“, каза прокурор Георги Ханджиев, цитиран от „24 часа“.
Все още се чакат кръвните проби за алкохол и наркотици, но по делото няма приложени материали, които говорят за открити наргиле или някакви наркотици.
Телефонът на Никол е бил открит в контейнер, до който Иван завел полицаите.

Има свидетели, които са видели момчето в района на бл.108 в деня на убийството 20 август, съобщи прокурорът и уточни, че е назначена съдебно-психиатрична експертиза, пише dir.bg

„Събрани са всички възможни доказателства за степента на интелектуалното му развитие и за здравословното му състояние. Взети са данни и от личния лекар на Иван“, каза Ханджиев.
Служебният адвокат на младежа заяви, че неговото развитие е като на 10-годишен, а майката уточни, че той има специални образователни потребности и учи с ресурсен учител. Според нея синът й дори не можел да си служи с нож и се налагало тя да му реже салам.
Днес бащата на Никол заяви по Нова телевизия, че според него убийството е било планирано.


image0 (9K)