От днес спортните зали се отварят за фенове

Коронавирусът затвори спортните зали за повече от половин година. Всички видове прояви, в това число и контролните срещи на отборите, до момента преминаваха без фенове по трибуните. Със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов от днес, 1 октовмри, спортните съоръжения на закрито в страната ще могат да допускат публика до 50% от своя капацитет. Новината е изключително добра за баскетболните клубове в България, които пострадаха сериозно от мерките, предприети с цел ограничаване на разпространението на Covid-19.

В заповедта се казва следното:

“Със Заповед № РД-01-549/30.09.2020 г. се позволява провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение.”

Напълно разбираемо на този етап е невъзможно позволяването на изцяло свободен достъп на всички привърженици, както бе във времето до преди старта на пандемията. От изключително значение е мерките при посещение на спортно събитие в зала да бъдат спазвани стриктно от феновете.

По този повод от БК Берое призоваваме за отговорност всички свои привърженици, които с нетърпение ще посетят следващия домакински двубой на любимия отбор. Нека не забравяме, че здравето винаги е на първо място!


image0 (9K)