ФБР получи съдебна заповед за разследването срещу Хилари Клинтън

ФБР е получило съдебна заповед за новото разследване срещу кандидата за президент на САЩ  Хилари Клинтън. То е свързано със скандала около служебните електронни писма на Хилари Клинтън, когато тя беше Държавен секретар на САЩ. Проверяват я, че е използвала частната си електронна поща за служебни цели. Твърди се, че това може би е създало риск за националната сигурност на страната.

Водещ представител на Демократическата партия на Хилари Клинтън заяви, че директорът на ФБР Джеймс Коми може да е нарушил закона с подновеното разследване в навечерието на изборите. Лидерът на малцинството в Сената, сенаторът от Невада Хари Рийд, обвини Коми в двоен стандарт. Той твърди, че директорът на ФБР е пренебрегнал призивите да проучи евентуални връзки между другия основен кандидат за президент Доналд Тръмп и руското правителство.

Тръмп използва темата като доказателство за аргумента си, че Хилари Клинтън е корумпирана и недостойна за доверие. Тя заяви, че няма да бъде отклонена от пътя си във финалната седмица преди изборите.

 

 

 


image0 (9K)