От центъра на телефонните измами – Горна Оряховица мамят и старозагорци. Двама „гостуват“ в ареста под липите

Горна Оряховица отдавна се очерта като мястото, откъдето действат най-изпечените телефонни измамници, които са създали добре смазана машина за незаконно придобиване на пари. На 3 ноември се проведе съвместна акция от служители на полицията в Стара Загора и Горна Оряховица. Органите на реда са разследвали измами, извършени на територията на Стара Загора.

В хода на операцията в къща, намираща се в Горна Оряховица, в момент на извършване на телефонна измама на територията на Стара Загора, са задържани лицата: А.З., на 33г., и Т.П., на 20г., от Горна Оряховица.

При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени и иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, компютърна конфигурация и парични суми.

Установено е, че лицата са съпричастни към извършена на 2 ноември в Стара Загора телефонна измама по схема „освобождаване на колет и даване на капаро“, при която те са придобили незаконно сумата от 1000 лв.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство, а А.З. и Т.П. са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


image0 (9K)