От 2 до 10 години може да лежи крадец на телефон

Днес, 5 април 2018 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка„задържане под стража“ спрямо  Сергей И., на 38 г., привлечен като обвиняем за това, че на 5 февруари 2018 г., в условията на опасен рецидив, е отнел мобилен телефон на стойност 180 лв., собственост на С.Д., на 56 г.

[ad id=“225664″]

До момента е установено, че обвиняемият Сергей И. е извършил кражбата на телефон от рафт, под витрина на магазин за дрехи. Отнетият мобилен телефон бил оставен на видимо място за клиентите на магазина. Сергей постоял около 10 минути и разглеждал стоката, като в един момент взел апарата и побягнал в неизвестна посока. Същия ден предложил на свой познат таксиметров шофьор да купи телефона, но той му отказал. Свидетелят му помогнал, като представил документа си за самоличност при залагането на телефона в заложна къща в Стара Загора, като предполагал, че телефонът е собственост на обвиняемото лице.

[ad id=“263680″]

[ad id=“236993″]

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан за множество престъпления против собствеността – кражби, като е осъден 18 пъти на наказание „лишаване от свобода”. По последното осъждане е бил освободен от затвора на 4 август 2017 г. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)