Официална информация от МВР – Стара Загора по повод твърденията, че е упражнено насилие над задържано лице

За проведена специализирана полицейска операция за лица, занимаващи се с разпространение на наркотици на територията на град Стара Загора, беше съобщено на 19 август от ОДМВР – Стара Загора. Във връзка с разпространена в медиите информация, в която се съдържат твърдения за упражнено физическо насилие от страна на полицейски служители над едно от задържаните лица, в ОДМВР – Стара Загора е разпореденo извършване на проверка.

Припомняме, че на 17 август около 17.30 часа, в района на бензиностанция, намираща се на булевард „Славянски“ е бил спрян лек автомобил „Фолксваген Голф“ и са задържани намиращите се в него три лица.

При задържането на лицата от полицейските служители са използвани физическа сила и помощни средства (белезници). При последвали процесуални-следствени действия – претърсване и изземване, на два адреса в Стара Загора са намерени и иззети синтетични наркотични вещества и марихуана. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Стара Загора.

Образувани са две бързи полицейски производства за престъпления по чл. 354 а от НК срещу Х. М., на 24 г. и Д. У. на 27 г., двамата от град Стара Загора.

Х. М. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора, след което е освободен, а на Д.У. с постановление на прокурор от РП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа.

 


image0 (9K)