Още 7 храни, които убиват естествено чревните паразити

Чревните паразити са нещо толкова ужасно, колкото и звучи.

Макар много хора да не знаят, е възможно да ги имат в организма си, а те да причиняват проблеми и дискомфорт.

Срещу упоритите вредители могат да противодействат някои храни, вижте кои са те.

[ad id=“225664″]

1. Пелин.

Пелинът е често срещано декоративно растение, което е широко известно като съставка в абсента. Той също има много различни полезни свойства за здравето.
Освен способността му да помага в храносмилането, проблеми с жлъчния мехур, ниско либидо и загуба на апетит, пелинът е забележителен боец срещу кръгли червеи, острици и други червейни паразити. Обикновено се приема под формата на чай или тинктура, но с големи ползи е и приемът на масло от пелин.

2. Алое.

Тази билка е добре позната в грижата за здравето. Освен за изгаряния и измръзване, тя може да се използва и за очистване на упорити паразити. То може да се намери в много различни форми, като най-популярни са сок, гел, прахове и таблетки. Бременните жени и малките деца трябва да бъдат внимателни и да се консултират с лекар, преди да решат да поглъщат алое.

3. Хеноподий.

Родината на тази билка е Централна и Южна Америка и се ползва както в кулинарията, така и в медицината. Използва се от много време за предотвратяване на стомашните газове и за премахване на паразити като глисти и анкилостоми. Листата на растението могат да се правят на чай, а семената не се използват, тъй като съдържат значителни количества токсично етерично масло.

[ad id=“236999″]

4. Мъжка папрат.

Хората трябва да бъдат внимателни, когато приемат това растение заради потенциалната токсичност, но в правилните количества то може да бъде един от най-ефективните препарати срещу паразити. Повечето здравни експерти препоръчват да се консултирате с лекар преди да използвате мъжка папрат срещу паразити като глисти, защото може да бъде потенциално смъртоносна при неправилна употреба.

5. Нар.

Кората на дървото нар често се използва за храносмилателни заболявания като диария и дизентерия. Благодарение на способността да изхвърля чревните паразити, се допълва дългият списък със здравни ползи на растението.
Разбира се, и тук е добре да се консултирате с лекар, който да подбере точната доза. Сок от плода нар също може да се използва за антипаразитен ефект, но ще са нужни до 4 чаши на ден.

6. Масло от риган.

Това масло е изключително ефективно срещу паразити. Просто сложете няколко капки в чаша с вода и пийте до три пъти дневно. Много хора съчетават масло от риган с лимонов сок за допълнителни витамини и вкус.

7. Екстракт от черен орех.

Има много документация относно способността на черния орех да чисти и убива паразити.
Слабителното действие на билката помага за изчистване на организма от паразити, докато за други съединения в билката се смята, че убиват паразитите чрез обогатяване на кръвта с кислород. Посъветвайте се с лекаря си колко и как да приемате лека, за да се изцерите от чревните паразити.

Вижте тук първа част на храните, убиващи чревните паразити.

Още по темата:

Източник: Фрамар


image0 (9K)