Партия „анти-Марешки“ изригна във Варна… Тая „мутра“ ли ще дадем на България, гневят се морските столичани…

Гневен бунт срещу Марешки се надига във Варна, и вероятно ще роди втора голяма политическа инициатива за предстоящите избори. Причина е възмущението на огромна част от гражданството на морската столица, от това, че единствено Марешки се очертава като техен принос в българската демокрация. Тъй като местните много добре го знаят що за „стока“ е, те се срамуват от самата мисъл, че Варна това ще „даде на България“.

Група граждани са се организирали през Фейсбук, и искат да пратят на изборите формация, която ясно да покаже истинското отношение на този прекрасен град към фамозния аптекарски могул. Всъщност, преди време самите варненци го направиха на местна почва. Първоначално се подведоха по приказките на богаташа и дори го пратиха на балотаж за кмет. Но след това го видяха колко струва, и от тогава самият Марешки е третостепенен политически играч във Варна.
Сега обаче „добре облеченият бизнесмен“ се опитва да върти същите номера на национално ниво, и изглежда, че му се получава. Хора дето не го знаят, му се „връзват“ и шансовете му да влезе в парламента са значителни. Това ужасява варненци.
Мненията във Фейсбук са доста остри и дори груби:
„Къде са евтините бензиностанции, дето щяха да бъдат за всички? С 2 бензиностанции иска да вземе властта, този мошеник“.
„Кой му дава тия горива? В Румъния и Гърция продават по-скъпо. Това е заговор на Бойко и Златев, за да си направят „партия-бастун“, да се подпират в новия парламент“.
„Тези мутри ли ще подарим на България?“
„Срам и позор за Варна – най-бунтовният град в анти-мутренските протести преди 4 години“.
Засега не е ясно коя точно партия и кой лидер ще оглави тази вълна. Вероятността да е Радан Кънев, който е от този град, е доста нищожна. Той се приема като част от статуквото. Има обаче немалка група десни идеалисти, които без да са партийни членове са вдъхновени да „направят нещо в политиката“. Те са около близкия приятел на Радан, но политически по-слабо активен до момента Петър Фотев.
Друг местен популярен играч е Неделчо Михайлов – бивш общински съветник и кмет на район „Владиславово“, който стартира кариерата си като популярен журналист. Преди време беше в остър конфликт с Марешки, по повод амбиции на богаташа към терени в „Морската градина“. Тогава Марешки му поиска оставката от Общинския съвет. В момента обаче Михайлов се е отдал на писане на книги.
Трета възможност е авторът на учебника по „Родинознание“ Костадин Костадинов, който в последните няколко месеца е абсолютен фурор в социалните мрежи с почти всяко свое изказване. Той също е стар опонент на Марешки, дори веднъж беше нападнат физически от бизнесмена, който за това си деяние изкара няколко дни в ареста. В момента се води дело.
Нито един от потенциалните водачи на въстанието срещу петролния аптекар не бе открит за коментар. Малко вероятно е да работят заедно, поради сериозни разлики в политическите им възгледи. Ако се съди по напрежението обаче, който оглави този протест, може да вземе повече гласове и от самия Марешки.

gudelnews.com


image0 (9K)