Пети сме в света по волейбол

Българският национален отбор по волейбол  до 19 години  е на пето място в света, научи ЗАРАТА! Воденият от Мирослав Живков тим заслужи отличното постижение с победа над Белгия на мондиала в Аржентина. Нашите триумфираха с 3:1 (25:23, 21:25, 25:9, 25:22).

Българските състезатели имаха сили и за повече на турнира, но изключително натоварената програма и тежките мачове не им позволиха да стигнат до двубоите, които определят медалите.
България спечели първия гейм срещу Белгия в мача за петото място. Дълго време играта беше повече от равностойна. При 13:13 нашите взеха шест поредни точки и дръпнаха сериозно. Белгийците обаче отвърнаха на удара с подобна серия. След 23:23 българите спечелиха две поредни точки и гейма.

Втората част беше на страната на „червените дяволи“. През повечето време не стояха по-добре на терена и логично печелиха повече точки. Благодарение на по-голямото постоянство изравниха резултата.

Третият гейм вече беше мач със само един на терена. България толкова силно

заигра, че Белгия въобще не показа отпор. Серия от шест поредни точки узакони успеха с 25:9.
В четвъртата част белгийците се взеха в ръце и отново стана шоу за публиката. Точките се разменяха в двете посоки и интригата дълго време беше жива.

Най-важната стъпка направихме при 19:19, когато три успешни атаки ни доближиха до победата. Белгийците не се даваха и стопиха аванса ни до 23:22. Тогава обаче дойде и първият мачбол. Топка в аут и България е пета сила в света! Още едно огромно постижение за подрастващите ни отбори през лятото!


image0 (9K)