Петков за доклада на ЕК: Това е положителната оценка за кабинета

Петков за доклада на ЕК: Това е положителната оценка за кабинета

Снимка: БГНЕС

Докладът на ЕК за върховенството на закона показва положителната оценка на Комисията за свършеното от кабинета за последните седем месеца. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков, коментирайки получения документ от ЕК.

Още по темата

13 юли 2022 15:33

20

„В продължение на твърде много години хората в България трябваше да гледат как корупцията задушава икономическото развитие на страната. Всеки ден изпитваме на собствен гръб как корупцията застрашава живота със зле изградена инфраструктура и неглижирани проверки за безопасност; когато корупцията завладее държавните институции, те обслужват отделни личности, а не обществото; корупцията подкопава демокрацията и правото на хората да определят собствената си съдба“, подчерта министър-председателят.

„Все още предстои много работа и са необходими силна воля и усилия по отношение продължаване на борбата с корупцията“, смята Кирил Петков.

Документът обхваща всички държави членки на ЕС, включително България. Докладът обхваща четири основни стълба – националните правосъдни системи, уредбата за борба с корупцията, плурализма и свободата на медиите и други институционални въпроси, свързани с принципа на взаимозависимост и взаимоограничаване на властите, посочват от МС.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)