Петър Димков за причините, които ни разболяват

Петър Димков ни е оставил много рецепти и съвети, които винаги ще бъдат актуални. Лили Димкова, дъщеря на народния лечител, предоставя някои от тях, изпитани в годините.

Дъщерята на Петър Димков призовава:

За баща ѝ, физическото здраве е неразривно свързано с духовното.

Прости, ако има какво да простиш! Разрешавай проблемите, но с любов и доброта.

Критиката е разрушителна, затова не я правете.

Не бива да даваме съвети, ако не са ни поискани.

Оплакването е безсмислено натоварване на другия. Горки е казал: „Не изливайте помията върху главата на другия“.

Лъжата е в основата на повечето болести, винаги е казвал Петър Димков.

Не можем да избегнем лошотията на някои хора, по-важното е обаче колко време ще я задържим у себе си и колко бързо ще се освободим от нея.

Аз винаги я заменям с някоя хубава мисъл, казваше баща ми.

Не бъдете намръщени и озлобени. Ако ви е тъжно, вгледайте се в очите на някое дете, това винаги ще ви накара да се усмихнете.

Когато се усмихваме, мускулите, които се раздвижват на лицето, дават импулс към мозъка ни и това влияе изключително благотворно.

Страхът е чиста болест. Безпокойството се натрупва у нас и оставя следите си по лицата ни. Поддържането на млад и добър дух се корени в семейството, е съвета на народния лечител, цитиран от “За жената”.

„Неслучайно го наричаха слънчевия човек. Беше изключително всеотдаен към хората и лекуваше, без да вземе нито сребърник.

Без любов е изключено да вървиш напред и нагоре. Най-важното е да обичаш, а не да чакаш само да бъдеш обичан“, казва Лили Димкова.


image0 (9K)